Κλασική σαλάτα που προσθέτει πάντα χρώμα αλλά και μια «νότα δροσιάς» στο τραπέζι σας!
για 4-6 άτομα
2 μέτρια μαρούλια
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
2-3 αβγά (βρασμένα)
ελιές Καλαμών
1 κουταλιά κάπαρη (προαιρετικά)
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξίδι από κρασί
Καθαρίζετε τα μαρούλια, αφαιρώντας τα τυχόν κίτρινα ή χαλασμένα φύλλα τους, τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε ροδέλες μαζί με τα φυλλαράκια τους.
Πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο. Καθαρίζετε τα αβγά και τα κόβετε στα τέσσερα ή σε ροδέλες.
Ρίχνετε στη σαλατιέρα τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τις ελιές και την κάπαρη. Αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε βάζο με καπάκι το λάδι με το ξίδι και τα χτυπάτε μια λίγο να ενωθούν. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τη σαλάτα σας και ανακατεύετε καλά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σαλάτα σας, όπως ραπανάκια, αλλά και αγγούρι, που θα της έδινε μια πιο δροσερή κι ανάλαφρη γεύση.
Για να καθαρίσετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τα μαρούλια, μπορείτε αφού χωρίσετε τα φύλλα τους, να τα αφήσετε για ½ ώρα τουλάχιστον, σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι.
Για να εμπλουτίσετε τη γεύση της, μπορείτε να βάλετε μουστάρδα, την οποία θα ανακατέψετε μαζί με τα υλικά της σάλτσας.