3.11.23

Ομελέτα με λουκάνικα

Εύκολο και χορταστικό πιάτο, είναι ιδανική λύση για ένα απρογραμμάτιστο γεύμα με φίλους.

για 2 άτομα
4 αβγά
2 κουταλιές σούπας γάλα
2-3 κουταλιές σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και στραγγίζετε τα μανιτάρια από τα υγρά της κονσέρβας.

Σπάτε τα αβγά σε βαθύ γυάλινο πιάτο και τα χτυπάτε με τον αβγοδάρτη ή με πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα το τριμμένο τυρί και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε λίγο ακόμη.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα λουκάνικα και ανακατεύετε μερικά λεπτά ακόμη.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και ψήνετε την ομελέτα σας για μερικά λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, γυρίζετε και ψήνετε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα και αν θέλετε την πασπαλίζετε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά

Η ομελέτα σας θα γίνει πιο αφράτη, εάν χτυπήσετε τα αβγά με το μίξερ χειρός και εάν δεν βάλετε το αλάτι από την αρχή, αλλά στο τέλος αφού την έχετε τηγανίσει.

Η ομελέτα γίνεται πιο τραγανή, όταν προσθέτετε 1-2 κουταλιές νερό, την ώρα που χτυπάτε τα αβγά.