για 15-18 κομμάτια
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
για την κρέμα
½ λίτρο γάλα
3 κρόκους αβγών
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
200 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
για τη διακόσμηση
1 κονσέρβα ανανά
1 φακελάκι στιγμής ζελέ ανανά
Ετοιμάζετε τη ζύμη ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και την κόβετε με κουπ-πατ σε ανάλογο μέγεθος με τις φορμίτσες. Απλώνετε τα κομμάτια της στα φορμάκια, φροντίζοντας να καλύψετε και τα τοιχώματα.
Τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και ψήνετε τις βάσεις της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρετε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ, χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα των αβγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει n κρέμα, μέχρι να πάρει μερικές βράσεις και να πήξει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα και ετοιμάζετε το ζελέ στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία του.
Βουτάτε μία-μία τις ροδέλες του ανανά στο ζελέ, γαρνίρετε τα ταρτάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Χρόνος αναμονής: ½ ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα