H σάλτσα ντομάτας κονκασέ είναι ιδανική για όλα σχεδόν τα μαγειρευτά λαχανικά, όπως οι μπάμιες, τα φασολάκια, οι πατάτες κ.ο.κ., για κρέατα και πουλερικά αλλά και για ζυμαρικά και ρύζι.
για 1 κιλό σάλτσας
1 ½ -2 κιλά ντομάτες ώριμες
150 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι
ζάχαρη
Πλένετε τις ντομάτες και τις ζεματάτε για μερικά λεπτά μέσα σε νερό που βράζει. Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Προσθέτετε τους κύβους της ντομάτας και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μια 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει μετα υγρά της.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Ανάλογο με το φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά τής βασικής συνταγής για σάλτσα ντομάτας κονκασέ, καρότο, φύλλα δάφνης, βασιλικό, σέλινο, σκόνη και ζωμό κρέατος, κότας ή λαχανικών.