28.6.24

Γλυκό ψυγείου λάϊμ με 4 υλικά και μπισκότα λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 9)
130 ml χυμό λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ+λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
600 γρ. εβαπορέ γάλα
600 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 μεγάλες συσκευασίες γεμιστά μπισκότα λεμονιού
Σαντιγί για το σερβίρισμα
Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα (ζαχαρούχο και εβαπορέ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμα λάιμ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24x24 εκ. και κάνουμε από πάνω μία στρώση με γεμιστά μπισκότα λεμονιού. Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε τα κενά της βάσης.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κρέμας και γεμιστών μπισκότων άλλες δύο φορές και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τέσσερις στρώσεις κρέμας.

Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια. Το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα και φέτες λάιμ και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.