17.7.24

Καλαμαράκια σε κουρκούτι με ούζο και κρόκο Κοζάνης

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες
800 γρ. φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια ή μισές ροδέλες

Για το κουρκούτι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 γρ. σόδα αναψυκτικό
4 κ. σ. ούζο
5 στήμονες κρόκου Κοζάνης
1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κ. γ. θυμάρι
1/4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα καλαμάρια.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε βαθύ τηγάνι το λάδι και με ένα πιρούνι ρίχνουμε τα καλαμάρια. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα από ύλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τα καλαμάρια με φέτες λεμονιού.