4.8.24

Κολοκυθοκεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 10 λεπτά

Υλικά:
(Μερίδες 8)
4 σφιχτά κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά χτυπημένα
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε, τα πιέζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά. Έπειτα τα στύβουμε για να αποβάλουν τα υγρά τους.

Μεταφέρουμε το τριμμένο κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα χτυπημένα αβγά και τη φέτα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι αλλά αλατίζουμε με μέτρο και μόνο αφού δοκιμάσουμε το μείγμα, μιας και αλατίσαμε ήδη τα κολοκύθια, ενώ και η φέτα είναι αλμυρή

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε έναν αραιά χυλό που να πέφτει από το κουτάλι όταν το γυρίζουμε ανάποδα.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και, μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά και πάντα σε δόσεις ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφούν το λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με τζατζίκι και ωμή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.