Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
6-7 μικρά ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 μικρές ελιές Καλαμών
1/2 κ. γ. ρίγανη
2 κ.σ. ξίδι
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C τα κρεμμύδια ολόκληρα με τη φλούδα τους για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τις ελιές.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και περιχύνουμε τα υλικά της πιατέλας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.