Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 6-8)
500 γρ. ώριμες και σφιχτές φράουλες
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
60 γρ. άχνη ζάχαρη
1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι φράουλας
250 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
50 ml βότκα ή κονιάκ
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το σιρόπι (φράουλες, ζάχαρη, κονιάκ ή βότκα). Το βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό ομοιογενές μείγμα.
Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εξέχει περιμετρικά του σκεύους. Απλώνουμε τις κομμένες φράουλες σε όλη τη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας. Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό, έτσι ώστε όταν ξεφορμάρουμε το γλυκό να είναι καλυμμένο πλήρως από φράουλες. Όσες περισσέψουν τις ψιλοκόβουμε και τις ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Απλώνουμε τέσσερις γεμάτες κουταλιές κρέμα στη φόρμα. Βουτάμε μπισκότα στο σιρόπι φράουλας και τα βάζουμε σε μία στρώση στη φόρμα. Επαναλαμβάνουμε με κρέμα και μπισκότα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Γυρίζουμε τη μεμβράνη και σφραγίζουμε το γλυκό. Πιέζουμε ελαφρά να μην υπάρχουν κενά.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Το ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Το γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και το σερβίρουμε σε δίσκο έτσι κατακόκκινο και φραουλένιο.