22.10.24

Αλμυρό κέικ

Θεωρούνται, και είναι πράγματι, από τα πιο εύκολα γλυκά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κέικ και διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής. Κάθε «σχολή» έχει τα μυστικά της.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. γάλα
3 αβγά

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
15 ελιές αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε στα 4
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
150 γρ. φέτα τριμμένη
80 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε τον χυλό με τα βασικά υλικά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα (ή πιρούνι). Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά τις λιαστές ντομάτες, και τις ελιές και τα προσθέτουμε. Τρίβουμε τη φέτα με το χέρι και τη προσθέτουμε κι αυτή μαζί με το τυρί κρέμα στο μίγμα. Ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού, ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ 35x15 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά (σε αντιστάσεις ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά)

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Εάν χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη φόρμα του κέικ 35x15cm ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 1 ώρα και 15 λεπτά (σε αντιστάσεις ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά). Mη γεμίζετε τις φόρμες μέχρι πάνω γιατί το κέικ φουσκώνει κατά το ψήσιμο και θα ξεχυλίσει. Αντικαταστείτε τα συμπληρωματικά υλικά με ότι σας αρέσει και έχετε στο ψυγείο. Δεν έχει προστεθεί αλάτι στην συνταγή γιατί τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν έχουν μπόλικο (φέτα, ελιές κτλ.) εάν τα αντικαταστήσετε με κάτι λιγότερο αλμυρό φροντίστε να προσθέσετε αλάτι στο μίγμα σας.