25.1.23

Ρατατούιγ σε φωλίτσες σφολιάτας

Μικρές φωλίτσες σφολιάτας γεμισμένες με ποικιλία λαχανικών, θα δώσουν χρώμα στον γιορτινό μπουφέ σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

για 6 κομμάτια
2 φύλλα σφολιάτας (κατά προτίμηση φρέσκια)
1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
2 μελιτζάνες (σε κύβους)
2 κολοκυθάκια (σε κύβους)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
2-3 ντομάτες (σε κύβους)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους ή τα ψιλοκόβετε. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη ζύμη για σφολιάτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ

Στη συνέχεια, απλώνετε τη μια σφολιάτα στον πάγκο σας και την αλείφετε με το αβγό. Τοποθετείτε τη δεύτερη σφολιάτα πάνω της. Κόβετε τις σφολιάτες σε 6 τετράγωνα κομμάτια και τις μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγα-λίγα τα λαχανικά. Στο τέλος, προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν νια 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Βγάζετε τις σφολιάτες από το φούρνο και κάνετε σε κάθε κομμάτι μια τρύπα στο κέντρο του, αφαιρώντας τη μαλακή ζύμη.

Γεμίζετε τα σφολιατάκια με το μίγμα των μαγειρεμένων λαχανικών και τα σερβίρετε σε πιατέλα ή σε μεγάλο πιάτο. Εάν θέλετε, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά