Δυνατή γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση χαρακτηρίζουν την τάρτα με τις ελιές, το κρεμμύδι και την πικάντικη μουστάρδα.
για 8-10 άτομα
1 φύλλο ζύμη τάρτας
1 κιλό κρεμμύδια (κομμένα)
½ φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες (σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι)
1-2 κουτ. μουστάρδα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 αβγά
30 γραμ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι λευκό
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε, τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σπάτε τα αβγά σε μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Απλώνετε το φύλλο σε ταρτιέρα 26 εκ. και τρυπάτε την επιφάνειά του με πιρούνι. Αλείφετε τη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Από πάνω, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα απλώνετε με κουτάλι. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και τις ελιές.
Τοποθετείτε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει n γέμιση και να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια τη σερβίρετε κομμένη σε τριγωνικά κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Στη συνταγή, βάζουμε λίγο αλάτι μόνο στα κρεμμύδια, γιατί οι ελιές αλλά και η μουστάρδα είναι αρκετά πικάντικα υλικά. Εάν όμως έχουν ήπια γεύση μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι.