Νοστιμότατη αλμυρή τάρτα, ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους ή μπουφέ.
για 6 άτομα
1 δόση ζύμη για τάρτα
200-250 γραμ. μανιτάρια
80 γραμ. βούτυρο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
200 ml φρέσκο γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
150 γραμ. παρμεζάνα (τριμμένη)
1 αβγό
αρωματικά βότανα (βασιλικό, μαϊντανό ψιλοκομμένα)
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε. Ζεσταίνετε τα 50 γραμ. από το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα και φτιάχνετε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αβγό, την παρμεζάνα, τα φρέσκα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας σε φύλλο και τη στρώνετε σε μια φόρμα τάρτας 26 περίπου εκατοστών. Από πάνω απλώνετε το μίγμα της γέμισης.
Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε για 5-10 λεπτά να κρυώσει, την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Για διαφορετική γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί της συνταγής, με φέτα και ανθότυρο.