Ενα ενδιαφέρον σνακ, χορταστικό και θρεπτικό που συνδυάζει τη γεύση του τυριού με τα λαχανικά.
για 6 άτομα
1 δόση βασική ζύμη για πίτσα
½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα πέστο (κατά προτίμηση σπιτική)
100 γραμ. μανιτάρια
100 γραμ. καλαμπόκι (βρασμένο)
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά)
½ φλιτζ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)
½ φλιτζ. τσαγιού τυρί τσένταρ (τριμμένο)
Ετοιμάζετε τη ζύμη για πίτσα, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και την αφήνετε να φουσκώσει μια 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα λαχανικά: καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε, καθαρίζετε την πιπεριά και την κόβετε σε κυβάκια.
Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη στο πάχος που θέλετε και την απλώνετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Απλώνετε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα πέστο. Ρίχνετε τα τριμμένα τυριά και τακτοποιείτε πάνω τους τα λαχανικά και το κουκουνάρι.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την πίτσα στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί το ζυμάρι.
Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, την κόβετε σε 6 ή 8 κομμάτια και σερβίρετε αμέσως, πριν κρυώσει και σκληρύνει το τυρί.
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά