10.4.23

Σαρλότ με ροδάκινα

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό, ελαφρύ στη γεύση και ταυτόχρονα εντυπωσιακό σε εμφάνιση.

για τσέρκι 24-26 εκ.
3 αβγά
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml γάλα (ζεστό)
6 φύλλα ζελατίνα
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα (στραγγισμένα)
12-14 σαβουαγιάρ

για τη διακόσμηση
λίγη σαντιγί

Βάζετε τη ζελατίνα σε μπολ με λίγο κρύο νερό και την αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα.

Σπάτε τα αβγά και βάζετε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ. Τα μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν χωρίς να πάρουν βράση. Ρίχνετε λίγο-λίγο το υπόλοιπο γάλα και, ανακατεύοντας διαρκώς, το αφήνετε να πάρει βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη στυμμένη ζελατίνα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτετε το κορν φλάουρ και αφήνετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει ελαφρά (σε όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να την ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα).

Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, ενώ ψιλοκόβετε ή πολτοποιείτε στο μπλέντερ την κομπόστα (κρατάτε μερικά ολόκληρα ροδάκινα για τη διακόσμηση).

Ενώνετε την κρέμα που ετοιμάσατε στο κατσαρολάκι με τη μαρέγκα και τη σαντιγί, με σπάτουλα, κάνοντας απαλές κινήσεις.

Παίρνετε ένα τσέρκι και το βάζετε σε πιατέλα. Τοποθετείτε περιμετρικά όρθια τα μπισκότα σαβουαγιάρ και αδειάζετε μέσα την κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει. Φορμάρετε και γαρνίρετε με ροζέτες από σαντιγί (βλέπε εδώ) και ροδάκινα κομπόστα.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 24 ώρες