Εύκολο καθημερινό φαγάκι, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
για 4-6 άτομα
½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 αβγό (χτυπημένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγο άνηθο (ψιλοκομ.)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
1 δόση αβγολέμονο
Ρίχνετε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το αβγό, τα αρωματικά και 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μίγμα, ώσπου να ανακατευτούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το αβγολέμονο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και περιχύνετε με αυτό το φαγητό.
Τα γιουβαρλάκια τρώγονται ζεστά, πασπαλισμένα προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για να πετύχετε μια διαφορετική γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το αβγολέμονο και να προσθέσετε στο φαγητό μερικές φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ.