30.10.23

Τούρτα αμυγδάλου

Τούρτα κλασική με αξεπέραστη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, είναι αγαπητή σε όλες τις ηλικίες.

για 10 άτομα
1 δόση παντεσπάνι σοκολάτας
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
400 ml κρέμα σαντιγί
½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ

για το γαρνίρισμα
φιλέ αμυγδάλου
κερασάκια γλασέ

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι σοκολάτας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και το αφήνετε να κρυώσει καλά ανεστραμμένο, ώστε το επάνω φουσκωτό μέρος να βρίσκεται από κάτω και να πιέζεται, για να γίνει και αυτό επίπεδο (καλό είναι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα).

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και εδώ, αντίστοιχα. Τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια αναμιγνύετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μετα ¾ της κρέμας σαντιγί.

Με μαχαίρι με μακριά λάμα κόβετε το παντεσπάνι οριζόντια, σε 3 φέτες. Τοποθετείτε την κάτω φέτα σε πιατέλα, ραντίζετε με λίγο κονιάκ, και αλείφετε με το μισό μείγμα από τις ανακατεμένες κρέμες. Από πάνω, τοποθετείτε μια δεύτερη φέτα παντεσπάνι, επίσης ποτισμένη με κονιάκ και στρώνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε από πάνω την τρίτη φέτα παντεσπανιού και ποτίζετε με το υπόλοιπο κονιάκ. Καλύπτετε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με τη σαντιγί που κρατήσατε. Εάν θέλετε, κάνετε και ροζέτες με οδοντωτό κορνέ. Βάζετε το φιλέ αμυγδάλου στα πλαϊνά της τούρτας και στολίζετε την επιφάνειά της με τα κερασάκια.

Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνετε για 2-3 ώρες τουλάχιστον, να πήξουν καλά οι κρέμες πριν την κόψετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2-3 ώρες

Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα με λευκό παντεσπάνι.

Αντί για κονιάκ μπορείτε να ραντίσετε το παντεσπάνι με ένα ελαφρύ σιρόπι.

Για να έχει ωραίο σχήμα η τούρτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τσέρκι για να την συναρμολογήσετε και, αφού την αφήσετε στο ψυγείο να κρυώσει, θα αφαιρέσετε το τσέρκι και ύστερα θα τη διακοσμήσετε.